Hlavní obsah

Stíhání vandala, který poškrábal Landovo auto, žalobce zastavil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Státní zástupce zastavil trestní stíhání devatenáctiletého mladíka, který v červenci poškodil auto zpěváka Daniela Landy. Byla mu stanovena zkušební doba 18 měsíců a zaplatil škodu. Na dotaz Novinek to ve čtvrtek řekl státní zástupce Tomáš Bláha. Mladík podle žalobce jednal zcela náhodně a spontánně pod vlivem alkoholu.

BEZ KOMENTÁŘE: Vandal poničil auto Daniela LandyVideo: Policie ČR

 
Článek

O zastavení stíhání žalobce rozhodl na začátku listopadu. „Usnesením státního zástupce bylo podmíněně zastaveno trestní stíhání obviněného pro skutek spočívající v poškození vozidla Porsche 911, ve kterém byl spatřován přečin poškození cizí věci. Obviněnému byla stanovena zkušební doba v trvání 18 měsíců,“ uvedl Bláha.

Podle něj se mladík k vandalismu doznal, svého činu litoval a zaplatil škodu ve výši 14 tisíc korun. Rovněž žalobce přihlédl k tomu, že dosud nebyl trestaný a jeho věk je blízký mladistvému.

„U obviněného se jednalo o zcela spontánní jednání, na kterém mohlo mít podíl předchozí požívání alkoholického nápoje,“ doplnil Bláha.

Mladík se již v polovině srpna s Landou sešel, aby si o činu promluvili. Domluvili se a zpěvák uvedl, že věc považuje za vyřešenou. „Řešení není nutné konkretizovat, ale za mě je dostatečně výchovné. Kluk zazkratoval. Jsem přesvědčen, že ho to probralo a bude sekat dobrotu,“ řekl tehdy Landa. [celá zpráva]

Incident se odehrál 23. července odpoledne na pražském Vyšehradě, kde zpěvák parkoval a jeho vůz hlídaly kamery. Ty také natočily dvojici mladých lidí, jak se kolem auta pohybují. Mladý muž pak auto poplival, polil pivem a nakonec poškrábal porsche kamenem po celém obvodu.

Reklama

Výběr článků

Načítám