Hlavní obsah

Státní zástupce se snaží dostat policistu z ÚOOZ do vazby

Právo, bja

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Městské státní zastupitelství ve středu vydalo prohlášení, že po zásahu Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) na Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) obvinilo dvě osoby. Právo zjistilo, že se jednalo o vedoucího odboru násilí Luďka Vokála a brněnského podnikatele. Státní zástupce se nyní snaží dostat Vokála do vazby.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Článek

„Státní zástupce podal návrh na uvalení vazby na jednoho obviněného, a to na toho policistu. Návrh na vazbu byl doručen na Obvodní soud pro Prahu 5,“ uvedla mluvčí Městského státního zastupitelství Štěpánka Zenklová.

Důvodem návrhu vazby je obava z ovlivňování svědků.

Vokál a brněnský podnikatel byli ve středu obviněni z trestných činů zneužití pravomoci úřední osoby, přijetí úplatku, podplácení a porušení služební povinnosti příslušníka bezpečnostního sboru.

Podle Zenklové měl policista sdělovat nepovolané osobě informace z policejních databází a z probíhajících trestních řízení. Za to měl dostávat odměnu.

Reklama

Výběr článků

Načítám