Hlavní obsah

Sroloval návěs pod viaduktem v Klatovech. Za tragickou nehodu je řidič kamionu stíhán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Šedesátiletý Chorvat čelí obvinění z usmrcení z nedbalosti a ublížení na zdraví z nedbalosti. Cizinec minulý týden způsobil v Klatovech tragickou nehodu. S kamionem vjel pod viadukt, kde se mu sroloval návěs. Ten spadl na protijedoucí auto a zabil jednoho z pasažérů.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Policie - ilustrační snímek

Článek

Muž je stíhán na svobodě. V případě prokázání viny mu hrozí až šestileté vězení, uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Neštěstí se stalo přesně před týdnem v ulici 5. května. Prvotní informace hovořily o tom, že za volantem nákladního vozu Ford s návěsem seděl 63letý muž. Policie nyní upřesnila, že řidiči je šedesát. Šofér směřoval od Železné Rudy. „Přehlédl ale dopravní značku, která vyznačuje výšku viaduktu. Prázdný návěs se poté zachytil o konstrukci viaduktu a sroloval se,“ popsala tehdy policejní mluvčí Iva Vršecká.

Kovová část návěsu následně prorazila čelní sklo protijedoucího automobilu značky Citroën, kde cestovali dva lidé. „Šedesátiletý spolujezdec utrpěl zranění neslučitelná se životem. O šest let staršího řidiče převezla sanitka do nemocnice,“ doplnila Vršecká.

Hrubá nekázeň kamioňáků

Viadukt nad silnicí první třídy je problematickým místem, kde se často stávají dopravní nehody. Informaci Novinkám potvrdil starosta Klatov Rudolf Salvetr (ODS). „Obvykle jde právě o řidiče kamionů ze zahraničí. Je to jejich hrubá nekázeň, protože viadukt je označený z obou směrů opravdu dobře, včetně včasné navigace na objížďku,“ zdůraznil Salvetr.

Doplnil, že komunikaci má na starosti Ředitelství silnic a dálnic, most zase Správa železnic. I tak město v minulosti obě uvedené instituce vyzvalo k náležitým opatřením. Zatím bezvýsledně. „Ředitelství silnic a dálnic spoléhá na nový obchvat, který vyvede veškerý tranzit z Klatov. První část by měla být hotová už letos,“ řekl Salvetr. Dodal, že Správa železnic zase plánuje změnit výšku viaduktu, a to už v příštím roce.

Náklaďáku se pod viaduktem v Klatovech sroloval návěs. Zabil spolujezdce z protijedoucího auta

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám