Hlavní obsah

Srb se třemi promile kličkoval s kamionem na dálnici D5

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kamion jedoucí cikcak po dálnici, jeho řidič má co dělat, aby se vešel do svého pruhu – a ostatní šoféři jsou ohroženi jeho nebezpečnou jízdou. Takový obrázek se naskytl řidičům na dálnici D5 na Berounsku. Přivolaná hlídka policie dostihla řidiče ze Srbska, který nadýchal bezmála tři promile. Soud muže poslal do vazby. Jízdu kamionu zachytila palubní kamera.

Opilý řidič kličkoval s kamionem na dálnici D5.Video: Policie ČR

 
Článek

O případu ve středu informovala mluvčí policie Vlasta Suchánková, incident se podle ní stal v předešlých dnech.

Policisty na nebezpečný kamion upozornil jiný šofér, jenž ho zrovna viděl kličkovat na dálnici D5 na Berounsku. Hlídky pak navedl na benzínku, kam kamion zajel.

„Policisté u řidiče, který jel ve směru na Prahu, provedli kontrolu spojenou s orientační dechovou zkouškou. Její výsledek byl i pro samotné policisty značně překvapující a nepochopitelný. Šestačtyřicetiletý Srb řídil nákladní vůz s návěsem, naloženým 17 paletami cihel, s téměř třemi promile alkoholu,“ zmínila mluvčí.

„Tato vysoká hladina alkoholu se samozřejmě odrazila na jeho schopnostech při řízení, kdy nebyl schopen udržet soupravu v jízdním pruhu, stále přejížděl od odstavného pruhu až do levého jízdního pruhu dálnice,“ uvedla Suchánková.

Podle policistů opilec nebezpečnou jízdou na úseku zhruba čtrnácti kilometrů ohrozil přes dvacet vozidel a jejich osádek. Kriminalisté muže obvinili z obecného ohrožení s trestní sazbou až osmiletého vězení. Na návrh policie a státního zastupitelství pak soud obviněného poslal do vazby, důvodem byla hrozba, že by se vyhýbal trestnímu řízení.

Foto: Policie ČR

Opilý řidič kličkoval s kamionem na dálnici D5.

Podle Suchánkové opilý řidič uvedl, že večer před jízdou vypil na odstavném parkovišti půllitrovou láhev vodky a z další ještě asi třetinu.

„Ráno ale nepociťoval známky opilosti, a proto pokračoval v jízdě do místa určení. Se sedmnácti paletami cihel, které naložil v Belgii, mířil do města Kosovská Mitrovice,“ dodala mluvčí.

Policie k případu zveřejnila videozáznam jízdy kamionu, jejž pořídil jeden z řidičů na dálnici na palubní kameře ve svém vozidle.

Reklama

Výběr článků

Načítám