Hlavní obsah

Sprejera nachytali s barvou v ruce, předstíral, že močí

Právo, pko

Sprejera plně zabraného do díla se podařilo v noci se soboty na neděli nachytat strážcům zákona v Brně. Dispečinkem strážníků byly policejní hlídky požádány o pomoc v hledání vandala řádícího v blízkosti křižovatek Heršpická a Jihlavská. Na místo zamířily hned dvě hlídky. Jedna z nich spatřila postavu v kapuci „zkrášlující“ vlnitý plech.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Mladý muž neregistroval blížící se policejní vůz ani dva strážce zákona, kteří vyskákali z auta a doběhli téměř k jeho zádům. Když je zaregistroval, začal kvapně schovávat sprej pod oblečení a předstírat močení. Po zákonné výzvě sprejer pochopil, že bude lepší s policisty spolupracovat a předložil doklady,“ prohlásil policejní mluvčí Pavel Šváb.

Úspěšná byla i druhá hlídka, která načapala sprejera u počmárané zdi nedalekého Ústředního hřbitova. Podnapilý jednadvacetiletý cizinec, který svým výtvorem hodlal oslavit své narozeniny, skončil v policejní cele.

Zadržením poberty se mohl pochlubit i jednadvacetiletý strážmistr, pro kterého to byla první noční služba u brněnské Speciální pořádkové jednotky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám