Hlavní obsah

Spor o koloběžku v Olomouci vyústil ve střelbu

Právo, mhr
Olomouc

Zraněním dvou osob skončil v neděli odpoledne spor mezi třemi muži o elektrokoloběžku u obchodně-společenského centra Šantovka v Olomouci. Došlo při něm i ke střelbě. Právo o případu informoval v úterý policejní mluvčí František Kořínek.

Foto: Paul Hanna, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Elektrokoloběžku podle policie prodávala přítelkyně jejího 30letého majitele dvěma mužům ve věku 38 a 47 let. Po prodeji si ale chtěl dosavadní majitel na koloběžce ještě zajet na nákup.

Dvojice podle policie brutálně zbila bezdomovce, pátrání ztížily roušky

Krimi

„Po návratu na místo však koloběžku odmítl vydat, což se kupujícím nelíbilo a vznikla hádka. Při té původní majitel koloběžky vytáhl airsoftovou pistoli a na oba protivníky z blízkosti několikrát vystřelil. Poté se původní majitel koloběžky zmocnil a pokusil se s ní z místa utéct. Oba muži jej však dostihli a pokusili se mu koloběžku vzít. Konflikt ukončili až přivolaní policisté,“ uvedl mluvčí.

Při incidentu byl zraněn nejstarší z mužů, který dostal pažbou pistole do hlavy, a druhý kupující, jehož trefila vystřelená kulička do pravé nohy. „Přivolání zdravotníků k ošetření krvácejících zranění však poškození odmítli,“ konstatoval Kořínek.

Při střelbě došlo také k poškození skleněné výplně vstupních dveří nákupní galerie. Výše způsobené škody dosud nebyla přesně vyčíslena. Policisté případ vyšetřují pro podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví, poškození cizí věci a pokusu o ublížení na zdraví. Pachateli hrozí až tři roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám