Hlavní obsah

Soused rozřezal a poházel do popelnic ženu, protože ho přistihla u svého počítače

Právo, Novinky, ok, sts

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Kriminalisté objasnili vraždu ženy, jejíž kusy těla byly nalezeny v červenci v popelnicích v Praze. Pachatel se s ženou znal, v úterý se u výslechu přiznal. Čtyřiatřicetiletý Ukrajinec ji ubodal, rozřezal a části těla vyhodil do popelnic. Hrozí mu až 18 let vězení.

Soused ženu zavraždil kvůli počítačovým hrámVideo: Novinky

 
Článek

Podrobnosti k případu zveřejnila policie ve středu odpoledne na tiskové konferenci.

Pětatřicetiletá Ukrajinka se živila podle kriminalistů jako prostitutka. Od 2. července měla nastoupit do veřejného domu ve Folmavě. S mužem se znala z domu v Praze 3, byl to její soused.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„I když jsme uveřejnili identikit, dostaly se k nám zpět jen tři ohlasy, které se týkaly jiných žen, jak jsme zjistili. Proto jsme požádali o pomoc Interpol a skutečně se nám ozvali kolegové, kteří našli shodu s otisky prstů naší oběti,“ popsal šéf pražské mordparty Josef Mareš cestu vedoucí ke zjištění totožnosti Ukrajinky.

Vyrobil si klíč

Pachatel podle policie přišel o práci, internet a PC hry, na kterých byl závislý. Začal proto tajně chodit hrát k Ukrajince. Do bytu se dostal klíčem, který si udělal, když ho žena poprosila, aby jí vyměnil zámek. Na začátku července pachatele ho jeho budoucí oběť přistihla. Dvojice se pohádala a muž posilněný vodkou ji ubodal. Druhý den jí oddělil hlavu a nohy od trupu a její ostatky vyhodil do okolních popelnic.

Foto: policejnidenik.cz

Policisté našli v třídírně tělo mrtvé ženy

Dosud netrestaný muž je nyní v cele. Přítelkyně podezřelého, která s ním bydlela ve vedlejším bytě, o ničem nevěděla.

Trup ženy byl nalezen 9. července ráno v třídírně odpadu v Praze 10, odpoledne přijali policisté oznámení o nálezu hlavy a nohou v třídírně v Praze 9. Pitva následně ukázala, že kousky těla patří asi 25leté ženě, která zemřela násilnou smrtí. Čas úmrtí detektivové původně stanovili na první červencový víkend. Zveřejnili zároveň identikit mrtvé a požádali občany o pomoc.

Další dva případy zůstávají nevyřešené  

Od loňska se stále prošetřuje případ, kdy bylo ve Vltavě nalezeno sedm částí ženského těla zabaleného v igelitových pytlích. Státní zastupitelství naposledy v květnu oznámilo, že se policii podařilo zjistit totožnost zemřelé. [celá zpráva]

Další případ vyšetřují kriminalisté od konce roku 2011. Na různých místech byly nalezeny rovněž části ženského těla. Před dvěma lety policisté dospěli k závěru, že patří ženě ze Slovenska. Pachatel dosud nebyl dopaden. Jestli má nynější nález souvislost se staršími vraždami, policie dosud nepotvrdila. [celá zpráva]

„Už ze způsobu provedení se nezdálo pravděpodobné, že by spolu tyto případy souvisely. A nyní to můžeme vyloučit,“ dodal šéf pražské mordparty.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám