Hlavní obsah

Soudkyni napadl v nepříčetnosti, agresor zemřel ve vazbě

Právo, jkk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Muž, který v červnu napadl předsedkyni senátu v budově Krajského soudu v Praze, zemřel pár dní po útoku ve vazbě. Státní zastupitelství trestní stíhání kvůli úmrtí zastavilo. Znalecký posudek navíc prokázal, že v době napadení byl nepříčetný.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O zastavení stíhání útočníka ve čtvrtek informoval server iDnes.cz. Deník Právo už v červenci napsal, že muž podle kamerových záznamů zbraň přehodil přes plot na nádvoří, následně bez problémů prošel bezpečnostní kontrolou u vchodu do komplexu a pro nůž si došel.

Z usnesení, z nějž server cituje, vyplývá, že 50letý agresor soudkyni znal, jelikož rozhodovala spor o péči jeho dětí. Později ženu v taláru křivě nařkl z toho, že po něm chtěla úplatek a jinému soudci zase vyhrožoval. V roce 2015 byl za křivé obvinění a vyhrožování odsouzen ke dvěma letům vězení.

Mladík se přiznal, že strčil do muže, kterého pak zabilo metro

Krimi

Na konci letošního června si to chtěl se soudkyní vyřídit přímo v její kanceláře v areálu soudu a oháněl se při tom nožem. „Připravila jste mě o děti, podala jste na mě trestní oznámení a kvůli vám jsem teď bezdomovec,“ řekl soudkyni během útoku.

Ženu nožem naštěstí nezasáhl, jen ji povalil na zem, ta se uhodila do hlavy. Agresor následně nůž zahodil na chodbě soudu a šel se přihlásit na policejní služebnu. U výslechu podle serveru uvedl, že se léčí na psychiatrii a činu je mu líto. Pár dní na to ve vazbě na Pankráci zemřel, příčinu smrti usnesení o zastavení stíhání neobsahuje.

Po potyčce na Táborsku zemřel mladý muž, jeho 53letý rival skončil ve vazbě

Krimi

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) vyšetřovala, zda členové Justiční stráže, která je součástí Vězeňské služby ČR a má na starosti udržování bezpečnosti v budovách soudů, státních zastupitelství a ministerstva spravedlnosti, nezanedbali své povinnosti. To se nepotvrdilo.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám