Hlavní obsah

Soudkyně propustila z vazby člena Berdychova gangu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Michal Pineker alias Motorkář, obviněný jako spolupachatel loupeží takzvaného Berdychova gangu, byl před Vánocemi propuštěn z vyšetřovací vazby. Rozhodla o tom středočeská krajská soudkyně Helena Herclíková, podle které v případě Pinekera pominuly vazební důvody zajištěním jeho několikamiliónového majetku.

Foto: Profimedia.cz

.

Článek

"Rozhodnutí o propuštění z vazby jsem učinila loni 22. prosince. Byl ve vazbě, aby nemohl uprchnout nebo se skrývat. Vazba původně důvodná byla, protože měl na kontě asi 4 milióny korun z pojistky, kterou dostal za dopravní nehodu, při které se zmrzačil. Tento majetek mu byl zajištěn. Jako invalida na vozíku bez finančních prostředků nyní těžko může uprchnout," vysvětlila Právu Herclíková.

Podle dozorového žalobce Tomáše Milce se v závěru loňského roku počet obviněných zvýšil ze 30 na 40. "Z obviněných nám dosud unikají Maroš Šulej, Tomáš Půta, Josef Kunstát a Sýkora. Šulej, Půta a Sýkora unikli před zadržením do zahraničí," řekl ve čtvrtek Právu žalobce. Podle informací Práva Šulej s Půtou unikli do Irska a Sýkora do Spojených arabských emirátů.

Mimořádně nebezpečný je také Kunstát , který je v podsvětí známý pod přezdívkou Indián. Je podezřelý i z ozbrojených loupeží spáchaných se samopalem, který údajně neváhal použít proti obětem. "Je naděje, že k zadržení Kunstáta dojde v nejbližších dnech," řekl Milec.

Reklama

Výběr článků

Načítám