Hlavní obsah

Soudce Havlín odsouzený za korupci opustil vězení

• Aktualizováno

Krajský soud v Ústí nad Labem v pondělí podmínečně propustil z vězení bývalého soudce Ondřeje Havlína, který byl odsouzen za korupci. Informoval o tom server Seznam zprávy. Havlín byl odsouzen za korupci na pět let a tři měsíce, ve vězení byl více než polovinu této doby.

Foto: rap, Právo

Ondřej Havlín

Článek

"Ano, můj klient je už na svobodě. Usnesení soudu ale ještě nemám," sdělil serveru Havlínův advokát Michal Hráský. O propuštění rozhodl Krajský soud v neveřejném zasedání, a potvrdil tak dřívější verdikt Okresního soudu v Teplicích.

Havlín byl potrestán za to, že nezákonně ovlivňoval trestní řízení ve prospěch pachatelů, většinou opilých řidičů. Ovlivňování doprovázela žádost, nabídka či poskytnutí úplatku.

O podmínečné propuštění Havlín žádal už dvakrát. Podle serveru uvedl, že má zajištěné bydlení a mohl by pracovat například pro Diplomatickou akademii, se kterou spolupracoval už v době výkonu trestu.

Soudce Havlín v minulosti odešel z justice do diplomacie, kde jeho působení provázelo několik skandálů. Návratu do taláru se domohl žalobou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám