Hlavní obsah

Soud zpřísnil trest silničnímu pirátovi

Právo, top

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LITOMĚŘICE

Za riskantní jízdu ve Štětí na Litoměřicku, při které 21letý František Ondříček těžce zranil v Peugeotu 306 svého o rok staršího kamaráda, mu v pondělí odvolací senát ústeckého krajského soudu zpřísnil původní trest. Litoměřický okresní soud letos v červnu Ondříčka potrestal desetiměsíčním vězením podmíněně odloženým na jeden a půl roku. Odvolací senát mu v pondělí navíc ještě zakázal na dva roky usednout za volant.

Článek

Ondříček v srpnu 2003 v odpoledních hodinách jel podle znalce ve Štětí u Penny marketu rychlostí přesahující 150 kilometrů v hodině, a třikrát tak překročil povolenou rychlost v obci.

"Ta rychlost, to byl vrchol arogance. Obžalovaný se střetl se škodovkou a při nehodě se vážně zranil jeho kamarád na hlavě a mozku. Zpřísnění trestu o zákaz řízení je proto adekvátní," řekl předseda odvolacího senátu.

Obhajoba, která původní rozsudek litoměřického okresního soudu přijala narozdíl od státního zástupce, který se odvolal, v pondělí argumentovala tím, že náklady na léčbu a odškodnění v celkové částce 1,5 miliónu korun již byly zaplaceny.

"Navíc byl spoluviníkem nehody řidič octavie, který odbočoval tam, kde neměl. Spolujezdec mého klienta také nebyl připoutaný. Pan Ondříček dosud nebyl trestán ani se nedopustil přestupku, a proto by mu měl řidičský průkaz zůstat. Auto potřebuje k dojíždění do práce," tvrdil obhájce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám