Hlavní obsah

Soud rozhodl o stížnostech na vazbu Hlubučka a dalších obviněných v kauze DPP

Praha

Pražský městský soud již rozhodl o stížnostech čtveřice obviněných v kauze pražského dopravního podniku (DPP) proti vazebnímu stíhání. O rozhodnutí soudu informoval bez dalších podrobností jeho mluvčí Adam Wenig. Podle mluvčí Vězeňské služby Markéty Prunerové jsou obvinění zatím stále ve vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

„O všech (čtyřech) stížnostech již bylo rozhodnuto, avšak v neveřejném zasedání. Informovat o výsledku neveřejného zasedání lze až po doručení rozhodnutí procesním stranám. Vzhledem k tomu, že k doručení zatím nedošlo, obsah jednotlivých rozhodnutí komentovat nelze,“ uvedl v pondělí Wenig.

Prunerová ale v úterý řekla, že nikdo z mužů z vazby zatím propuštěn nebyl.

V případu, v němž figuruje přes 10 obviněných, poslal v červnu soud do vazby primátorova náměstka Petra Hlubučka, podnikatele Michala Redla, bývalého člena představenstva DPP Mateje Augustina, podnikatele Pavla Kosa a Zakaríu Nemraha.

Všichni si proti vazebnímu stíhání podali stížnost, ale Nemrah ji později vzal zpět.

Kauza kolem Hlubučka: Upláceli člena dozorčí rady, odnesl peníze policii

Krimi

Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) tvrdí, že organizovaná skupina systematicky obsadila klíčové pozice v dopravním podniku, tak aby dosazení spřátelení manažeři mohli ovlivňovat různá výběrová řízení s cílem získat od vítězných firem úplatky.

Kvůli případu odstoupil ministr školství a jeden ze zakladatelů STAN Petr Gazdík.

Strana měla o víkendu šest týdnů od vypuknutí kauzy mimořádný sněm. Předseda hnutí STAN, ministr vnitra a první místopředseda vlády Vít Rakušan stranickou funkci obhájil.

Reklama

Výběr článků

Načítám