Hlavní obsah

Soud řeší pět let starou vraždu stařenky

Právo, kg

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Krajský soud v Brně začal v úterý znovu projednávat případ brutální vraždy 78leté stařenky z Horních Bojanovic na Břeclavsku z roku 2001. Tu mají podle obžaloby na svědomí 31letý Antonín Hoštický a 28letý Karel Zoubek. Oba soudci už poslali za tuto vraždu do vězení na 14 let, ale Vrchní soud v Olomouci rozsudek zrušil a případ vrátil k novému projednání.

Článek

"Vrchní soud mimo jiné žádá vypracování revizního posudku z Ústavu soudního lékařství v Praze o příčinných souvislostech smrti poškozené, který však zatím nemáme a znalec by ho měl dodat do měsíce. Také musíme vyslechnout ještě tři svědky, z nichž jednoho bude muset najít policie," uvedl předseda senátu Miroslav Moltaš.

Případ se odehrál v létě roku 2001, kdy se obžalovaní měli vydat do domku stařenky krást peníze, protože předpokládali, že bude mít doma úspory, jenže našli jen několik set korun. Po vniknutí do domku se stařenka probudila, a tak ji začali dusit polštářem. Žena zemřela na infarkt, ale zatím není jasné, zda infarkt měl souvislost s útokem a šokem, který zažila. To má osvětlit právě revizní znalecký posudek.

Před soudem vypovídala i bývalá přítelkyně Hoštického Markéta Štekrová, která soudcům potvrdila, že se jí tehdejší přítel svěřil s tím, že zabili ženu. "Řekl mě, že zabili ženu, když se tam vloupali. Popsal, že šli pro peníze, ona se probudila, a tak ji udusili polštářem. Jiné podrobnosti nevím," řekla svědkyně.

Případ brutální vraždy staré bezmocné ženy by měl soud ukončit začátkem listopadu, kdy bude k dispozici znalecký posudek, který vysvětlí, jak žena zemřela a zda na její smrti měli podíl obžalovaní. Pokud jim soudci vraždu prokáží, mohou je znovu poslat do vězení na 10 až 15 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám