Hlavní obsah

Soud pustil z vězení gurua Járu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Soud pustil z vězení Jaroslava Dobeše alias gurua Járu a jeho spolupracovnici Barboru Pláškovou odsouzené za znásilnění.

Video: Policie ČR

 
Článek

Informaci jako první přinesla ČT24. „Mohu potvrdit, že byl propuštěn ve středu na svobodu po rozhodnutí soudu,“ řekla Novinkám bez dalších podrobností mluvčí vězeňské služby Markéta Prunerová. Důvody propuštění mluvčí nemohla komentovat. Podle informací Novinek se jednalo o Krajský soud v Brně. Dobeš byl ve vězení na Borech.

Foto: Philippine National Police

Jaroslav Dobeš po zatčení na Filipínách

Mluvčí soudu Martina Charvátová televizi řekla, že soud započítal dobu strávenou v imigrační vazbě na Filipínách do výkonu trestu. Oba odsouzení tam strávili ve vězení osm let, a proto byli propuštěni. Původně se hovořilo o tom, že vazba do výkonu započítána nebude.

Česká policie převezla do ČR Jaroslava Dobeše alias gurua Járu na začátku srpna. Odsouzen byl na 5,5 roku. O týden později přivezla policie také jeho kolegyni Barboru Pláškovou.

Soud potvrdil guru Járovi 5,5 roku vězení za šest znásilnění

Krimi

Gurua Járu zadržela policie na Filipínách ve městě Dapa na ostrově Siargao v roce 2015 a následně byl umístěn do vazby. Na útěku byl od roku 2012. Vydání do Česka se na Filipínách bránil všemi možnými právními prostředky, proto trvalo tak dlouho.

V České republice mezitím probíhaly soudy.

Zakladatel ezoterické školy Poetrie se podle rozsudků s přispěním Pláškové dopustil v letech 2004 až 2007 série znásilnění. Měli si odpykat 5,5 roku, respektive pět let ve vězení. První rozsudek v případu padl již v říjnu 2014 u zlínského soudu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám