Hlavní obsah

Soud potrestal bývalého ředitele strážníků, špatně kontroloval faktury

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladno

Kladenský soud v pátek nepravomocně uložil bývalému řediteli kladenské městské policie Stanislavu Procházkovi za nedbalou kontrolu faktur, které mu předkládala podřízená, peněžitý trest 72 tisíc korun. Procházkově asistentce Heleně Jeníkové uložil soudce tříletý podmíněný trest s odkladem na čtyři roky za podvod.

Foto: Lukáš Silný, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nepravdivě uvedla, že je zboží pořízeno pro potřeby městské policie Kladno, řekl při dnešním vyhlášení rozsudku soudce Ondřej Načeradský.

Jednalo se například o oblečení, boty, elektroniku či kuchyňské potřeby. Státní zástupce oběma obžalovaným navrhoval podmíněné tresty. Ani v případě Jeníkové není zatím verdikt pravomocný.

Škoda způsobená Jeníkovou přesáhla jeden milion korun. Žena, která se už dříve částečně doznala, uzavřela s městem Kladnem dohodu o náhradě škody, dosud zaplatila zhruba 370 tisíc korun.

Celkem Kladno uplatňuje škodu zhruba 900 tisíc korun.

Strážníci z Prahy vyráběli vlastní parkovací karty, majitelé se nemuseli bát odtahů

Krimi

Podle pátečního rozhodnutí soudu má Jeníková zaplatit peněžitý trest 88 tisíc korun a propadne několik věcí, které se u ní našly, třeba kávovar, varná konvice, několik párů bot či výrobník ledu.

Po Procházkovi může podle rozsudku město vymáhat v civilním řízení škodu přesahující půl milionu korun.

Soud se zabýval více než 400 fakturami, které dala podle soudu Jeníková Procházkovi k proplacení. Ohledně asi 30 faktur byla obžaloby zproštěna. Procházka podle rozsudku nekontroloval nezbytnost a správnost dokladů.

„Porušil povinnosti na úseku hospodaření,” řekl soudce. Jeníková dle rozhodnutí soudu faktury předkládala v úmyslu získat věci pro sebe nebo jinou, nezjištěnou osobu.

Reklama

Výběr článků

Načítám