Hlavní obsah

Soud poslal schizofrenika za vraždu ve Zlíně do detenčního ústavu

Zlín

Krajský soud ve Zlíně poslal v pátek do detenčního ústavu devětadvacetiletého Jiřího Hlobila z Otrokovic. Rozhodnutí není pravomocné, Hlobil si podal stížnost k olomouckému vrchnímu soudu. Muž, jenž trpí paranoidní schizofrenií, loni v listopadu na zlínském sídlišti Jižní Svahy ubodal o 11 let staršího muže.

Foto: Novinky/Právo

Článek

Trestní stíhání za vraždu státní zástupce pro nepříčetnost pachatele zastavil.

Hlobil se k činu přiznal a litoval jej. Pokud by byl souzen za vraždu, hrozilo by mu až 20 let vězení. Policie krátce po činu uvedla, že se vrah vydal na sídliště zabíjet.

V Otrokovicích nasedl do trolejbusu a na svou oběť, která dříve bydlela ve stejné části města jako obviněný, čekal před jejím bytem. Jakmile muž vstoupil do domu, napadl ho slovně i fyzicky. Bil ho pěstí, fackoval a postrkoval dál do chodby domu.

Napadený se bránil a snažil se pachatele uklidnit. Útočník ale vytáhl nůž a bodl ho do hrudníku. Pachatel z místa činu odešel, pobodaný muž na pavlači domu zemřel. Policie vraha zadržela až po několika dnech.

K jeho motivu uvedla, že útočník byl přesvědčen o tom, že bodl vůdce sekty, která ovlivňovala jeho život. Hlobil řekl, že muže bodl, protože ho viděl všude kolem sebe. Podle něj muž stále žije.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám