Hlavní obsah

Soud opět osvobodil ruského skinheada

Právo, Novinky, T. Urban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Denis Gerasimov ze skinheadské skupiny Kolovrat byl ve středu u pražského obvodního soudu opět osvobozen. Byl obviněn z podpory hnutí omezujícího práva a svobody člověka. Státní zástupkyně Taťaná Zmatlíková se odvolala, Gerasimov tedy zatím zůstává ve vazbě.

Článek

Ruský občan Denis Gerasimov, člen skupiny Kolovrat, byl už v říjnu 2004 Obvodním soudem pro Prahu 6 zproštěn obvinění. Další soud rozsudek jen potvrdil. Jeho skupina u nás koncertovala v lednu 2004 na srazu skinheads v Chroustovicích na Chrudimsku a krátce na to byl Gerasimov zadržen.

Z webových stránek skupiny Kolovrat vyplývá, že Gerasimov je autorem většiny jejich písní. Policie ho zadržela při odletu z ČR. Měl u sebe materiály, které kriminalisté označili za propagaci neonacismu.

Členové kapely se podle České televize stýkají s neonacistou Tomášem Kebzou a jsou napojeni na ultranacionalistickou Ruskou národní jednotu (RNJ) Alexandra Barkašova. Ruští neonacisté dokonce loni demonstrovali za propuštění Gerasimova před českým velvyslanectvím v Moskvě.

Reklama

Související články

Člen ruské neonacistické kapely osvobozen

Ruský občan Denis Gerasimov, člen neonacistické skupiny Kolovrat, byl v úterý Obvodním soudem pro Prahu 6 zproštěn obvinění z podpory a propagace rasismu. Jeho...

Výběr článků

Načítám