Hlavní obsah

Soud definitivně zprostil muže obžaloby z vraždy seniorky. Původně dostal 15 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Olomoucký vrchní soud ve středu definitivně zprostil obžaloby z vraždy seniorky 39letého Marka Rečka. Muž byl původně odsouzen na 15 let, krajský soud jej poté na pokyn vrchního soudu v červnu obžaloby zprostil. S tím nesouhlasila žalobkyně. Její odvolání ovšem vrchní soud zamítl.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Marek Reček u Vrchního soudu v Olomouci

Článek

Bezdomovci Rečkovi původně hrozilo až 18 let vězení. Podle krajského soudu byly stěžejními důkazy jeho pachové stopy na těle zavražděné i v domě.

Devatenáctkrát trestaný muž svou vinu po celou dobu odmítal. Tvrdil, že má na kontě řadu vloupání, nikdy se ale prý nedopustil násilné trestné činnosti. Podle vrchního soudu se neprokázalo, že skutek spáchal právě obžalovaný.

Vražda osmašedesátileté ženy z listopadu 2012 proto zůstává neobjasněna. Podle soudního lékaře zemřela žena na otok mozku způsobený dušením. V době smrti měla v krvi zhruba 1,5 promile alkoholu. Vraždu oznámili policii sousedé. Bylo jim divné, že ženu dlouho neviděli vycházet, i když se v domě svítilo. Policisté ji nalezli mrtvou.

Zpočátku to vypadalo, že zemřela přirozenou smrtí, pitva ale prokázala opak. Podle policie seniorka zřejmě vraha překvapila při vloupání. Žena údajně stejně jako Reček holdovala alkoholu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám