Hlavní obsah

Soud definitivně osvobodil trojici Vietnamců obžalovaných z vraždy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Osvobození trojice Vietnamců, kteří si podle obžaloby před 12 lety objednali vraždu jako pomstu za zmaření plánu na ovládnutí stánkového prodeje v Praze, je pravomocné. Potvrdil ho pražský vrchní soud, který ve středu zamítl odvolání státní zástupkyně.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Obžaloba uváděla, že muži chtěli spojit tržnice Bokave a Sapa, avšak spolumajitel Bokave se nakonec dohodl s někým jiným. Nguyen Khac Dan, Nguyen Huong Thanh a Dang Duy Hai od počátku tvrdili, že jsou nevinní. Soudy je osvobodily kvůli nedostatku důkazů.

Podle obžaloby chtěla trojice rozšířit tržnici Sapa tak, že převezme kontrolu nad kunratickou tržnicí Bokave a oba objekty spojí. Prodavači z Bokave se podle tohoto plánu měli přemístit do Sapy. Spolumajitel Bokave se prý s muži původně domluvil, že jim za několikamiliónovou odměnu zprostředkuje uzavření nájemní smlouvy, poté však dal přednost lukrativnější nabídce.

Státní zástupkyně se snažila dokázat, že si trojice najala vraha, kterému za odstranění podnikatele zaplatila částku od čtyř do sedmi miliónů korun. Ozbrojený maskovaný muž vešel po půlnoci 26. července 2002 do baru Karaoke v pražské Slibné ulici.

Přinutil obsluhu i hosty, aby si lehli na zem, přistoupil k oběti a dvakrát ji z bezprostřední blízkosti střelil do spánku. Poté z místa činu utekl. Vraha se policistům nalézt nepodařilo. Údajným objednatelům vraždy hrozilo podle starého trestního zákona 12 až 15 let odnětí svobody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám