Hlavní obsah

Druhé rallye během pár dnů. Muž ujížděl v kradeném autě opět po poli

Šumperk

Podruhé během pár dnů pronásledovali policisté 30letého řidiče na Šumpersku. Ujížděl stejně jako v polovině května po poli v kradeném autě. Podle policie má na svědomí několik krádeží, a proto tentokrát skončil ve vazbě.

Pronásledování po poliVideo: Policie ČR

 
Článek

Na muže narazili policisté díky občanům v pátek poblíž Úsova. Jel zrovna v kradeném autě, které zmizelo den předtím z garáže v Úsově. Zastavit nemínil a začal ujíždět podobně jako v předchozím případě po zasetém poli. Jeho půldruhého kilometru trvající cesta skončila zapadnutím auta a útěkem po svých. Brzy byl však dopaden.

Rallye honička na Šumpersku: Zloději ujížděli po poli, zastavil je les

Krimi

„Zatímco dechová zkouška u něj byla negativní, test na drogy vyšel pozitivně na amfetamin/metamfetamin. O lékařském vyšetření spojeném s odběrem biologického materiálu nechtěl zadržený ani slyšet,“ uvedla mluvčí policie Jiřina Vybíhalová.

Foto: Policie ČR

I druhá honička skončila na poli.

Policie sdělila, že muž má na svědomí více činů. Vloupal se do autodílny a vedle notebooku s diagnostikou se zmocnil i vozidla jednoho ze zákazníků. Ford Mondeo chtěl zloděj podle policie využít jako pojízdný domov a z toho důvodu jej také částečně přestříkal. S autem ale zapadl u Doubravy. Celková škoda i za předešlé případy se vyšplhala na 170 tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Dříve odcizený Ford Mondeo, ve kterém chtěl muž bydlet.

Muž byl obviněn z trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci, putoval rovnou do vazební věznice. Stíhání se může rozšířit také o výrobu a distribuci drog. Hrozí mu až pět let vězení.

První pronásledování po poli.Video: Policie ČR

Reklama

Výběr článků

Načítám