Hlavní obsah

Sňatkový podvodník v důchodu podvedl desítky žen

Novinky, pno
SEVERNÍ ČECHY

Netradiční trávení důchodového věku si zvolil jednašedesátiletý Jiří Kučera ze severních Čech. Zneužíval ve velkém osamělé ženy. Vloudil se do jejich přízně a poté je podváděl a okrádal. Své oběti si nacházel na rozhlasové seznamce. Mohl tak podvést a následně okrást desítky žen, policie již kontaktovala stovku potenciálních obětí.

Foto: Policie ČR, Novinky

Sňatkový podvodník Jiří Kučera

Článek

„Představoval se různými křestními jmény a velmi rychle si získával u žen důvěru. U některé pobyl jen pár hodin, u jiné několik týdnů. Pak sebral peníze a další věci a okradená žena ho už nikdy neviděla,“ řekla mluvčí severočeské policie Jarmila Hrubešová.

Policisté už muže obvinili z trestných činů krádeže a podvodu. Skončil ve vazbě. „Zatím se přihlásilo sedm podvedených žen a muži tak hrozí tříleté vězení. Poškozených bude ale zřejmě mnohem více. Zatím ví policie o způsobené škodě ve výši 300 tisíc korun.

Policisté od loňského října obvolali už stovky žen, se kterými si podvodník telefonoval. Po telefonu se však ženy nechtěly policistům přiznat, že podvodníkovi naletěly. Zatím tak mají kriminalisté zadokumentováno jen sedm okradených žen z různých českých měst. Muž objížděl česká města v červeném žigulíku s mosteckou značkou.

„Kriminalisté předpokládají, že okradených a podvedených žen bude po celé republice mnohem více. Žádáme proto ženy, které Jiří Kučera podvedl a okradl, aby zavolaly na telefonní číslo 974 421 463. Kriminalisté všem ženám zaručují naprostou diskrétnost,“ doplnila mluvčí.

Případy z kriminálního rejstříku Jiřího Kučery:
Jiří Kučera odjel s jednou z žen na výlet. Ta cestou vybrala několik tisíc korun a peníze uložila do kabelky. Po cestě muž požádal dotyčnou, aby zkontrolovala světla, protože něco s nimi asi není v pořádku. Žena vystoupila, muž přidal plyn a odjel i s kabelkou a penězi.
Fotoaparát, který jedné ženě ukradl, daroval potom další. Zapomněl ale, že ve fotoaparátu zůstaly jeho fotografie i okradené ženy
Jiří Kučera dokonce okradl i slepou ženu. Před kriminalisty se v něm ale zřejmě hnulo svědomí, protože řekl, že této ženy je mu opravdu líto (narozdíl od těch ostatních).Zdroj: Policie ČR

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám