Hlavní obsah

Smrt Němce, pobodaného kuchyňským nožem, řeší ústecký soud

Právo, Aleš Pelikán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Smrtí 41letého Němce, který zemřel loni na jaře po bodnutí kuchyňským nožem ve svém domě v Modlanech – Kvítkově na Teplicku, se začal v úterý zabývat ústecký krajský soud. Z vraždy byl obviněn známý muže, 54letý Michal Liška, podle obžaloby byl jejím důvodem spor o nezaplacené peníze za dům. Liška vinu popírá, hrozí mu ale až 18 let vězení.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Michal Liška u ústeckého krajského soudu

Článek

Podle obžaloby loni 6. května večer po předchozí hádce vzal Liška nůž s čepelí dlouhou 36,5 centimetru s úmyslem občana Německa usmrtit a bodl ho do podbřišku a stehna. Muž začal krvácet do dutiny břišní a nepomohl mu ani příjezd záchranky, za nedlouho na místě zemřel.

Liška, který se znal se svou obětí podle svých slov zhruba 20 let, uvedl, že si časové úseky nepamatuje a neví, jak se mu to mohlo stát. Poté, co přišel z restaurace, seděl v domě a pak přišel Němec. Šel prý do patra, a když Liška uslyšel ránu do dveří, šel nahoru za ním. Tam ho prý nalezl v koupelně a dával mu umělé dýchání a zavolal záchranku.

Nůž nalezli policisté druhý den schovaný mezi trámky na střeše garáže. Navedla je k tomu výpověď sousedky, která prý viděla, jak se tam naklání. Liška uvedl, že neví, jak se tam mohl nůž dostat, byl prý jeho a používali ho v kuchyni na krájení chleba.

Dům, ve kterém k činu došlo, patřil dříve Liškovi a jeho bývalé manželce, od které ho Němec koupil. Podle Lišky mu za něj ještě dlužil splátku ve výši 250 tisíc korun a ta byla předmětem, podle svědků stále častějších, sporů. Soud bude pokračovat i v dalších dnech, zda padne rozsudek ještě tento týden, není zatím zřejmé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám