Hlavní obsah

Smrt matky se synem v Krkonoších: K domu v Horoměřicích nosí lidé svíčky a plyšáky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V souvislosti s úmrtím 40leté matky a jejího tříletého syna v Krkonoších vytvořili lidé v Horoměřicích na Praze-západ pietní místo před domem, kde mělo dítě bydlet. Nosí tam svíčky a plyšáky. Policie případ vyšetřuje jako podezření na vraždu a sebevraždu.

Pietní místo v Horoměřicích Video: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Bydliště ženy v obci už dříve potvrdil starosta Horoměřic Jan Herčík. „Je to jejich rodinná záležitost,“ uvedl.

Podle informací Práva měl mezi ženou a jejím partnerem, jenž na horách nebyl, probíhat spor o dítě, který projednával Okresní soud Praha-západ. „S ohledem na probíhající prošetřování okolností úmrtí, stejně jako na citlivost celého případu, v tuto chvíli nemohu poskytnout žádné informace,“ řekl v úterý Novinkám mluvčí soudu Dominik Duchoň.

Ženu a dítě hledaly v okolí Sněžky na přelomu roku početné pátrací týmy, nakonec je nalezly v pondělí po poledni oba mrtvé v lese v oblasti Růžové hory.

Foto: Novinky

Pietní místo v Horoměřicích

Zmizení dvojice oznámil v pátek 30. prosince otec dítěte a ženin partner na policejním oddělení v Libčicích nad Vltavou u Prahy. Ve stejný den o něm informovala také majitelka penzionu, kde byla žena s dítětem ubytovaná. Právě v pátek jim měl končit pobyt v penzionu, který začal 25. prosince.

Následně se rozjelo pátrání, podle soudního znalce však tou dobou už byla žena i chlapec po smrti – zemřít měli 28. prosince. CNN Prima News uvedla, že matka měla během výletu na Růžovou horu chlapce uškrtit a potom se v lese oběsit.

Pokud vyšetřování potvrdí, že vraždu dítěte spáchala žena, policie případ odloží, protože nelze stíhat osobu zemřelou.

Okolnosti zmizení jsou velmi citlivé, řekl otec dítěte, které zemřelo v Krkonoších

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám