Hlavní obsah

Smrt čtyř lidí u Holic zřejmě zapříčinilo riskantní předjíždění

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chvojenec

Za letošní zřejmě nejtragičtější nehodou co do počtu obětí, při níž po střetu dodávky a kamionu na silnici první třídy 35 mezi Chvojencem a Holicemi na Pardubicku v pátek před půl druhou odpoledne zemřeli čtyři lidé a dva jsou v těžkém stavu v nemocnici, zřejmě stojí riskantní předjíždění.

Foto: Policie ČR

Pohled na zdemolovanou dodávku svědčí o síle nárazu.

Článek

Policisté nyní pátrají po vozidle, které měl řidič dodávky v osudnou chvíli podle svědků předjíždět.

„Řidič dodávky jedoucí od Holic se v protisměru čelně střetl s nákladním vozidlem. Následkem střetu utrpěl spolu se třemi spolujedoucími muži smrtelné zranění. Další dva členové posádky byli zraněni a transportováni do fakultní nemocnice. Pětatřicetiletý řidič nákladního vozidla se nezranil. Dechovou zkouškou na alkohol a testem na přítomnost návykových a psychotropních látek jsme u něho jejich přítomnost vyloučili,” uvedla policejní mluvčí Lenka Vilímková a požádala, aby se řidič předjížděného automobilu přihlásil policii na linku 158 nebo na telefonní číslo 725 871 031.

Při nehodě na Pardubicku zemřeli čtyři lidé

Krimi

„Dodávka zůstala doslova nalepená na kamionu. Uvnitř zůstalo zaklíněných šest osob. Hasiči postupně vyprostili dvě zraněné osoby pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení a předali je záchranářům, kteří je ihned převezli do královéhradecké fakultní nemocnice,” uvedla mluvčí hasičů Vendula Horáková.

„Jeden ze zraněných je ve velmi vážném stavu na operačním sále. Druhý je s lehčími poraněními stabilní, je mimo ohrožení života,” uvedl ještě v pátek večer pro ČTK zdravotnický náměstek nemocnice Zdeněk Tušl.

Foto: Policie ČR

V dodávce zahynuli čtyři lidé.

Po vyproštění zraněných začali místo havárie prozkoumávat kriminalisté a teprve po dokončení vyšetřování hasiči odtrhli vozidla od sebe a vyprostili bezvládná těla z havarované dodávky.

Doprava byla v místě nehody uzavřena až do deváté hodiny večer. Do té doby policisté odkláněli dopravu po objízdných trasách.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám