Hlavní obsah

Smíchovský střelec má podobu

PRAHA

V pátek krátce před 19. hodinou byl v ulici Na Doubkové v Praze na Smíchově postřelen policista při běžné kontrole totožnosti neznámého muže. Policie po střelci, který dokonce ukradl policejní vůz a odjel s ním do vedlejší ulice, usilovně pátrá. Na základě svědeckých výpovědí vypracovala jeho pravděpodobný portrét.

Foto: Daniela Vítová

Až do konce září 2016 je ve Smetanových sadech k vidění venkovní výstava 20 let Nadačního fondu Zelený poklad.

Článek

"Střelec je pravděpodobně muž ve věku kolem padesáti let, štíhlé, asi 170 až 175 cm vysoké postavy, který má krátké šedivé vlasy česané na ježka," informovala Novinky Eva Miklíková z pražské policie. Z policejního identikitu je patrné, že muž byl neoholený s delšími vousy pod nosem a na bradě.

Na očích měl dioptrické brýle. "Na předloktí rukou měl větší množství stop, které vypadaly jako po popálení cigaretami," sdělila Miklíková. V době incidentu měl na sobě kostkovanou košili a na nohou černé boty. "Pravděpodobně se jednalo o silného kuřáka, neboť měl zažloutlé prsty," doplnila.

Hovoří česky bez přízvuku. U sebe měl žlutou látkovou kabelu 30x15x15 cm se zapínáním na zip, která byla opatřena černým popruhem k nošení přes rameno. Policie upozorňuje, že muž je patrně stále ozbrojen a může být nebezpečný. V pátek střílel ze zbraně ráže 7,65 mm.

Svědectví k celému případu přijmou členové vyšetřujícího týmu na telefonním čísle 974 821 322, kde je k dispozici i záznamník, případně na telefonním čísle: 724 039 942. "Občané mohou samozřejmě kontaktovat také operátory na lince tísňového volání 158," dodala Miklíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám