Hlavní obsah

Smetanovo nábřeží v Praze uzavřel na tři hodiny únik plynu

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Smetanovo nábřeží v Praze bylo v úterý na tři hodiny uzavřeno pro auta, tramvaje i chodce kvůli úniku plynu. Z budovy Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy museli hasiči preventivně evakuovat zhruba 200 lidí. Podle mluvčího Pražské plynárenské Miroslava Vránka měli plynaři situaci pod kontrolou, šlo o závadu napojení přípojky na plynovod.

BEZ KOMENTÁŘE: Smetanovo nábřeží v Praze uzavřel na tři hodiny únik plynuVideo: Novinky

 
Článek

Plynaři potřebovali rozšířit výkop, v místě jim ale vadila lampa, kterou jim hasiči pomohli přesunout. "V 16:09 požádali plynaři o pomoc s odstraněním závady na přípojce na plynovod, 17:50 byla lampa přesunuta na jiné místo," uvedla mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Uzavřené Smetanovo nábřeží v Praze kvůli úniku plynu

Automobilová doprava se obnovila krátce před 19.00.

V nedaleké Divadelní ulici v dubnu 2013 vybuchl plyn, který unikl z potrubí narušeném po přímém kontaktu s elektrickým vedením. Exploze zranila čtyři desítky lidí, z toho dva vážně. Poničila několik okolních domů či zaparkovaná auta. Škodu tehdy policie vyčíslila na 275 miliónů korun.

Záznam výbuchu v Divadelní uliciVideo: Policie ČR

Reklama

Výběr článků

Načítám