Hlavní obsah

Slunečné počasí vylákalo motorkáře a s ním přišly i jejich první letošní nehody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoli je únor zimní měsíc, panuje počasí jako na jaře. To zřejmě vylákalo vyznavače jednostopých vozidel všech typů na silnice. A s tím přišly i první střety motorkářů s jinými motorovými vozidly. Jen na Písecku v sobotu policisté vyšetřovali dvě takové nehody se zraněním.

Foto: PČR JK, Právo

Motorkáři s lepším počasí vyrazili na silnice a přišly i první nehody.

Článek

První se stala před desátou hodinou dopoledne v Čelákovského ulici v Písku u nájezdu na silnici I/20. Řidič škodovky nedal přednost při jízdě z centra města při odbočování vlevo řidičce motorky Yamaha. Došlo k čelně bočnímu střetu, při kterém žena po pádu utrpěla zranění, s kterými byla převezena k ošetření. „Ve věci byly dopravními policisty zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti,“ uvedl mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura.

Foto: PČR JK, Právo

S teplem přišly i nehody motorkářů.

Druhou nehodu vyšetřovali strážci silnic po druhé hodině odpoledne na trase mezi obcemi Dolní Novosedly a Záhoří nedaleko Českých Budějovic. „Řidič motorky tovární značky Honda pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a jiným okolnostem, které je možno předvídat,“ popisoval mluvčí policie s tím, že motorkář narazil do kufru osobního automobilu Peugeot 5008. Při nehodě se zranil řidič motorky a také skončil na ošetření. „Tato nehoda je řešena jako přestupek na úseku bezpečnosti a plynulosti v silničním provozu,“ dodal Bajcura.

„Připomínáme však řidičům motorek, aby dbali zvýšené opatrnosti. Silnice jsou stále pro jejich jízdu chladné a znečištěné zbytky posypového materiálu,“ uzavřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám