Hlavní obsah

Šlachtu v Plzni propaguje nelegální obří poutač

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Podle zjištění Práva je jeden z obřích předvolebních plakátů propagujících Šlachtovo politické uskupení Přísaha umístěný na nelegálním reklamním poutači u dálničního přivaděče na výpadovce z Plzně na Klatovy, který je načerno postavený na pozemku státu.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Předvolební billboard Šlachtovy Přísahy, který stojí na nelegálně na pozemku státu.

Článek

„Žádné povolení k umístění tohoto billboardu jsme nevydali. Po prověření situace jsme v minulém týdnu zaslali provozovateli reklamního zařízení výzvu k okamžitému odstranění a také výzvu k úhradě za bezesmluvní užívání pozemku po dobu instalace tohoto billboardu,“ řekla Právu mluvčí Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkoprávních (ÚZSVM) Michaela Tesařová.

Poutač kovové konstrukce o rozměrech přibližně 3x2 metry stojí u silnice prokazatelně od 20. května. „Jeho provozovateli jsme dali lhůtu k odstranění do 1. června. Zatím nijak nereagoval,“ doplnila Linda Hejlová, plzeňského pracovitě ÚZSVM.

Podle ní v tuto chvíli zbývá už jen jediná možnost k zamezení nezákonné reklamy, a to její odstranění. „Budeme v tom činit patřičné kroky,“ dodala Hejlová.

Jako provozovatel reklamního zařízení je na konstrukci poutače uvedena soukromá společnost EDGE Reality. Z žádné veřejné databáze ale na ni nelze dohledat přímý kontakt.

Šlachtovi dárci: Exspolupracovník Rittiga i podnikatel z Plzně

Domácí

Jako provozovatel reklamního zařízení je na konstrukci poutače uvedena soukromá společnost EDGE Reality. Z žádné veřejné databáze ale na ni nelze dohledat přímý kontakt.

Výzva k odstranění

„Proto jsme jim poslali výzvu k odstranění do datové schránky, kterou musí mít ze zákona zřízenu. Doručení naší zprávy proběhlo takzvanou fikcí, to znamená, že si ji nikdo z té datové schránky nevyzvedl, ale po uplynutí určité doby se bere jako doručená,“ uvedla Hejlová. Sám Šlachta na dotaz Práva uvedl, že celou věc už řeší. „Samozřejmě že mi to vadí. Tuhle reklamu jsme ale nevyvěšovali my, jedná se o sponzorskou záležitost. Řešíme to s tím, kdo to objednal a kdo to tam umístil,“ reagoval Šlachta.

Šlachta: Babišovo béčko nestavím. U Pirátů bych se nesmířil s legalizací marihuany

Domácí

Podle něj jsou takovéto věci těžko uhlídatelné. „Po republice máme umístěno přes tisíc bannerů, které si lidé koupili přes náš e-shop. Ti zodpovídají za to, kam to vyvěsí. Já přece nemohu objíždět republiku a kontrolovat každý plakát, jestli je vylepený tak, aby tím nebylo něco porušeno,“ uzavřel Šlachta.

Podle Tomáše Sochora ze Šlachtova týmu nechala plakát vyrobit v rámci sponzorského daru jedna z jejich podporovatelek. „A také zaplatila reklamní agenturu, aby ho vyvěsila, což se stalo. Nás mrzí, že to stojí tam, kde to stát nemá,“ uvedl Sochor s tím, že dotyčná podporovatelka již kontaktovala příslušnou agenturu, aby to napravila.

Reklama

Výběr článků

Načítám