Hlavní obsah

Školáka na hřbitově zabil náhrobek

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

STŘÍBRO

Tragicky skončil první prázdninový den pro partu mladíků ve Stříbře na Tachovsku. Rozhodli se přespat na místním hřbitově, kde však jednoho z nich zavalil náhrobek. Kamarádi kámen ze sedmnáctiletého hocha sundali, pak ale odešli s tím, že mu nic není. Ve čtvrtek ráno byl ale nalezen mrtvý.

Článek

"Mladík s partou kamarádů ve středu večer přelezl plot hřbitova s tím, že tam přespí. Tam hoch objal náhrobek s kamenným křížem a začal s ním cloumat, až ho vyvrátil a zůstal ležet pod ním. Ostatní kamarádi z něho náhrobek sundali a nechali ho tam ještě s jedním členem party do rána," řekl zástupce tachovského policejního ředitele František Pachl.

Domnívali se, že je v pořádku. Až ráno si dvojice ležících mladíků všimla správkyně hřbitova, která zavolala policii. Bála se, že jde o bezdomovce.

Policisté po příjezdu probudili pouze jednoho z mladíků. Sedmnáctiletý hoch se už neprobral.

Podezření na neposkytnutí pomoci

Pachl dále uvedl, že příčinu smrti určí až soudní pitva. Je ale velmi pravděpodobné, že mladík zemřel následkem vnitřních zranění.

Podle prvních zjištění byli chlapci pod vlivem alkoholu. Policie zkoumá, zda se nedopustili trestného činu neposkytnutí první pomoci.

"Vyslýcháme svědky, zatím nebylo rozhodnuto," dodal Pachl.

Reklama

Výběr článků

Načítám