Hlavní obsah

Školák se oběsil kvůli vysvědčení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TŘEBÍČ

Zřejmě obavy ze špatného vysvědčení dovedly třináctiletého školáka z Jaroměřic nad Rokytkou na Třebíčsku až k tomu, že ve středu vztáhl ruku na vlastní život. Napsal dopis na rozloučenou a poté se oběsil na trámu ve stodole.

Foto: Michal Solařík

Po umístění stojanů s pytli na papír a plasty rapidně vzrostlo množství vytříděného odpadu.

Článek

"Napsal, že se bál trestu z hrozící dvojky z chování," řekl ČTK tiskový mluvčí policie Karel Neumann. Rodina si nepřeje sdělovat k případu žádné podrobnosti, dodal.

Policie a občané po chlapci pátrali od dopoledne. Před 23. hodinou ho našel ve stodole v zadní části návsi jeden z místních občanů, který to oznámil otci. Chlapec ve stodole odložil školní brašnu, přehodil přes trám lano a zanechal tam dopis na rozloučenou.

O úmyslu řekl kamarádovi

Policisté zjistili, že chlapec ve středu ve 12:30 poslal svému spolužákovi mobilním telefonem SMS, že se domů nevrátí a vezme si život. Podle zatím nepotvrzených informací měl být chlapec potrestán zhoršenou známkou z chování za šikanování.

Reklama

Výběr článků

Načítám