Hlavní obsah

Škola ukončila vyučování kvůli hasicím přístrojům

Právo, orh
PRACHATICE

Náplně do starých hasicích přístrojů na půdě, které jsou velmi podobné protiletadlovým nábojům z druhé světové války, ukončily v úterý odpoledne vyučování v Základní škole v prachatické Vodňanské ulici.

Foto: Petr Nový, Novinky

Na místo byl přivolán místní pyrotechnik. Ilustrační foto.

Článek

Třídy předčasně opustilo asi čtyři sta dětí a na místo byl přivolaný krajský pyrotechnik. „Podle prvních informací se jednalo o protiletadlové náboje z druhé světové války o velikosti asi osmnáct centimetrů.

Ředitelka školy ukončila dříve vyučování a děti ze tříd odešly spořádaně domů,“ sdělil Právu Jaroslav Pangl z prachatické policie. Poznamenal, že pyrotechnik na místě ale zjistil, že na půdě leží dvě zrezivělé náplně do starých hasících přístrojů.

„I pyrotechnici mi potvrdili, že laik rozdíl mezi těmito předměty pozná jen velmi těžko. Proto mi přijde jednání školy i policistů správné. Zítra už se děti mohou v klidu vrátit do školy,“ dodal Pangl. O tom je přesvědčená vedoucí odboru kultury a školství prachatického městského úřadu Růžena Štemberková. „Je rozhodně lepší předejít nebezpečí, které se nakonec ukáže jako nepodstatné, než nebezpečí podceňovat,“ konstatovala Štemberková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám