Hlavní obsah

Sklenicí do obličeje a sprcha úderů. Dvacetiletou dívku v České Lípě drsně napadla sokyně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Lípa

Až tři roky vězení hrozí 20leté dívce, která je podezřelá z drsného napadení své vrstevnice v České Lípě. Sokyni měla nejdřív na sociální síti vyhrožovat zbitím, pokud dorazí do města na diskotéku, což pak uskutečnila. Důvodem měly být předchozí spory mezi oběma dívkami a jejich známými.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

O případu z konce července ve středu informovala mluvčí policie Ivana Baláková s tím, že tento týden – po vyšetřování a s ohledem na vývoj zdravotního stavu zraněné dívky – sdělili policisté útočnici podezření z výtržnictví a ublížení na zdraví

„Osobní antipatie k 20leté, mimochodem velmi pohledné ženě z Kamenického Šenova psychicky neunesla její vrstevnice ze stejného regionu. Zprávou na Facebooku jí zakázala vstup na českolipskou diskotéku s výhrůžkou, že jestli se tam objeví, zbije ji. Ukázalo se, že to myslela vážně,“ uvedla mluvčí.

Jednoho dne o víkendu kolem třetí hodiny po půlnoci se měla své sokyni postavit do cesty hned u vchodu na diskotéku.

Dívčí rvačka na benzínce ve Varech: Bily se baseballovou pálkou a tahaly za vlasy

Krimi

„Zastavila ji způsobem, jaký by od ženy čekal jen málokdo. Nejprve o její obličej rozbila půllitr, a i když napadená silně krvácela, neměla s ní žádné slitování. Využila toho, že byla po úderu otřesená, strhla ji k zemi, sedla si na ni a tloukla ji pěstmi,“ popsala Baláková s tím, že šlo o nejméně devět úderů směřujících na hlavu.

Násilí zastavili lidé kolem, kteří rovněž přivolali záchranku a policisty. Lékař napadené dívce sešil tržnou ránu v obličeji a vystavil několikadenní pracovní neschopnost.

Zadržená dívka důvody napadení kriminalistům vysvětlovala s odkazem na předchozí šarvátky, které se měly odehrát před stejnou diskotékou, i různá slovní napadání a strkanice mezi jejich kamarády a známými. Žádný z těchto incidentů ale podle informací Novinek nedokázala věrohodně doložit.

Pronajímatel bytu rozbil ženě na Jihlavsku o hlavu půllitr. Léčila se měsíc

Krimi

„Na základě svědeckých výpovědí, vyhodnocení záznamů z bezpečnostní kamery, která její brutalitu zachytila, lékařské zprávy zraněné dívky a dalších důkazů, jsme útočnici v tomto týdnu sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z výtržnictví a ublížení na zdraví,“ sdělila mluvčí s tím, že podezřelé hrozí až tři roky vězení.

Pro policisty z České Lípy v Libereckém kraji se podle Balákové jednalo o poměrně výjimečný případ.

„Útoků úderem půllitrem do obličeje protivníka se v našem regionu dopouštějí i muži jen velmi zřídka,“ dodala mluvčí.

Seriálovou herečku málem přizabil půllitrem i pivními lahvemi, soud mu potvrdil osm let

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám