Hlavní obsah

Silný vítr lámal na Bruntálsku stromy

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUNTÁL

K několika polámaným stromům a k jedné utržené střešní krytině museli vyjíždět v úterý odpoledne hasiči na Bruntálsku. V jednom případě zde silný vítr dokonce napomohl k dopravní nehodě kamiónu s přívěsem.

Článek

"Profesionální hasiči připevňovali v Krnově uvolněné plechy ze střechy jednoho z objektů a rozřezávali spadlý strom přes cyklistickou stezku v Karáskově ulici. Další spadlý strom odstranili dobrovolní hasiči na jednom z mostů v Městě Albrechtice," řekl mluvčí Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje Petr Kůdela.

Silný vítr pomohl podle něj také nehodě nákladní soupravy mezi Krnovem a Městem Albrechtice. "Přívěs se převrátil do příkopu a zvedl nákladní automobil do vzduchu. Ten pak ohrožoval projíždějící vozidla," uvedl Kůdela s tím, že hasičům museli použít vyprošťovací Tatru 815.

Vítr zasáhl také Opavsko a Karvinsko, tam ale museli hasiči vyjíždět pouze k jednomu vyvrácenému stromu, který poškodil dráty elektrického vedení. Policie musela odklánět dopravu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám