Hlavní obsah

Sexuální hrátky v otevřeném hrobě přivedly žáky před soud

PLZEŇ

Kauzu údajného znásilnění nezletilých dívek v těchto dnech projednává Krajský soud v Plzni. Loni v létě se skupinka děvčat a chlapců ve školním věku z jedné západočeské vesnice rozhodla zkrátit si prázdniny hrou na schovávanou na tamním hřbitově. Až později se po městečku začalo šuškat, že dva z aktérů, student odborného učiliště a nezletilá dívenka se v otevřeném hrobě milovali.

Foto: www.jewishmuseum.cz

Výstava seznamuje s židovskými tradicemi, náboženstvím a historií na území Čech a Moravy.

Článek

Později se měla přidat další mladistvá, která uvedla, že týž hoch s ní měl čtyřikrát pohlavní styk proti její vůli. Třetí dívenku ze skupiny měl chlapec přinutit pod pohrůžkou fyzického násilí k tomu, aby jej uspokojila. Vše nakonec oznámil jeden z občanů městečka pan K. Věc začala prošetřovat policie a případ nyní projednává soud.

"Fakt je, že jsme si na schovku na tom hřbitově hráli, ale s poškozenou jsem nic neměl, když nás pikající hledal, byl jsem za jedním z pomníků s dalšími dvěma a kouřil jsem. Také poslední případ není pravdivý," uvedl mladík a připustil, že s druhou dívkou styk měl - jeden a dobrovolný.

Do bytu ji nalákal několikrát

"To bylo někdy v létě, chodili jsme spolu asi 14 dní, ale ona měla víc kluků, je pěkná," upřesnil. Dívka však i před soudem trvala na své výpovědi. "On mě pozval k nim domů, že mi něco ukáže na počítači. Začal mě svlékat, já se bránila a říkala mu, ať toho nechá."

Děvče, které už mělo nějaké předchozí sexuální zkušenosti, se pak obléklo a odešlo. Kupodivu ji do bytu nalákal ještě několikrát. A mezitím se mu ona sama oddala někde v lukách dobrovolně a bez odporu, aby se pak ještě dvakrát jeho choutkám opět podle svých slov bránila.

Dívka odvolala svou výpověď

Rozruch do jednání vnesla výpověď dívenky údajně znásilněné na hřbitově. "Chci vypovídat a tady řeknu pravdu," začala. "Nic se na tom hřbitově nestalo. Abych takto vypovídala, mě navedl pan K. Já z něj tehdy měla strach, on mi řekl, co mám říct na policii, že mě obžalovaný znásilnil a jak."

Podle jejích slov to byla lítost, která ji přiměla ke změně výpovědi. "Přece nepůjde za mříže za něco, co neudělal," zdůraznila. O panu K. se už před ní zmínil i žalovaný. "On mě nenávidí, to je taky on, co na mě poslal oznámení, že vydírám jeho kluka. Teď na mě sype, co se dá. Myslím, že holkám někdo řekl, aby to všechno o mě říkaly," uvedl na svoji obhajobu.

Kvůli předvolání dalšího svědka soud případ odročil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám