Hlavní obsah

Šest let za násilí před klubem zpěváka Maxy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOST

Na šest let do vězení poslal v pondělí senát mosteckého soudu čtyřiadvacetiletého Martina Stadlera. Uznal ho vinným, že loni v květnu napadl v Litvínově na Mostecku před klubem Pijonýr jiného muže a způsobil mu vážná zranění.

Foto: Dana Ehlová

Vicepremiér Pavel Bělobrádek premiérově v bačkorách na veřejnosti.

Článek

Řada nepřímých důkazů podle předsedkyně senátu Kamily Krejcarové prokázala, že útok souvisí s jiným incidentem před klubem, při němž byl zraněn majitel klubu a zpěvák Martin Maxa a o jehož průběhu poškozený vypovídal jako svědek.

"Jednání obžalovaného bylo vysoce společensky nebezpečné. Napadl jen na něčí příkaz člověka, jenž mu nic neudělal a jehož téměř neznal. Verdikt je zároveň generální prevencí před podobnými útoky, které by se mohly v budoucnu opakovat," uvedla Krejcarová.

Hrozilo mu deset let

Stadlerův obhájce se proti rozsudku odvolal, státní zástupkyně si ponechala lhůtu na rozmyšlenou.

Stadlerovi hrozil za pokus o těžkou újmu na zdraví a výtržnictví až desetiletý trest. Na muže podle obžaloby zaútočil gumovou palicí a způsobil mu sedm tržných ran na hlavě a poranění bederní páteře.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám