Hlavní obsah

Sérii kolizí uzavřel opilý řidič na Břeclavsku převrácením dodávky

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lednice

Převrácenou dodávkou, poničenými svodidly a vlastním zraněním skončila ve čtvrtek odpoledne u Lednice na Břeclavsku opilecká jízda řidiče dodávky Iveco. Naboural dříve, než mohla policie efektivně zakročit.

Opilecká jízda řidiče dodávkyVideo: Policie ČR

 
Článek

Už jeho odjezd z Podivína nebyl bez problémů. Podle svědků při svém manévrování zavadil o zaparkované auto. Nicméně pokračoval v jízdě směrem do Lednice.

„Jeho dalšího kličkování na silnici směrem na Lednici si povšiml i řidič, který volal na tísňovou linku policie,“ uvedl v pátek policejní mluvčí David Chaloupka.

Opilý šofér na Opavsku utopil dodávku v náhonu

Krimi

Cesta z Podivína do Lednice je dlouhá něco přes čtyři kilometry, pro muže za volantem dodávky to ale bylo nad jeho síly. Zvládl jen tři kilometry, navíc za cenu několika drobnějších kolizí.

Definitivně osudná pro něj byla zatáčka nájezdu na most přes Dyji. Narazil do svodidel mostu a po nehodě se převrátil a zablokoval oba jízdní pruhy.

Jinudy to neumím, vztekal se opilý řidič u Václavského náměstí. Do zákazu táhl strážníka na autě

Krimi

„Řidič naštěstí v dodávce cestoval sám, mimo sebe nikoho dalšího nezranil. Po nehodě mu policisté naměřili hodnotu 1,38 promile alkoholu,“ uvedl mluvčí.

Překročení hranice jednoho promile přitom znamená, že se dostal za hranici, kde se jízda považuje jako trestný čin řízení pod vlivem návykové látky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám