Hlavní obsah

Seniorku do hlavy na ulici v Chebu kopl mladý Slovák, hrozí mu 10 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S lehkými zraněními hlavy vyvázla 69letá seniorka, kterou ve středu 6. prosince před jednou hodinou odpoledne před jednou z kaváren v Chebu z ničeho nic kopnul do hlavy 26letý muž. Záchranáři ji na místě ošetřili a převezli do nemocnice na došetření, kde ale lékaři žádné vážné zranění nezjistili.

Foto: Policie ČR

Seniorka vyvázla po kopanci do hlavy bez vážného zranění.

Článek

Kopanec jí do hlavy směřoval podle informací Novinek slovenský státní příslušník, který nebyl opilý a ani zfetovaný. I když seniorce, která se i vleže po útoku aktivně bránila, nakonec nic neukradl, policie jej obvinila ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. Soud bude ještě ve čtvrtek rozhodovat o vzetí lupiče do vazby. Za mříže jej následně může soud poslat až na deset let.

Mladý muž kopl na ulici v Chebu do hlavy seniorku

Krimi

Obviněný násilník napadenou seniorku neznal. „Nic netušící ženu kopl do oblasti hlavy. Ta po tomto útoku upadla na zem, muž k ní poté přistoupil, požadoval po ní finanční prostředky a snažil se jí vzít batoh, který měla u sebe,“ popsal ve čtvrtek mluvčí karlovarské krajské policie Jakub Kopřiva. „I přes předchozí fyzické napadení se žena dále bránila,“ pokračoval mluvčí. „Muž po chvíli svého jednání zanechal a z místa utekl, aniž cokoliv odcizil,“ dodal Kopřiva.

Incident na tísňovou linku 158 oznámila pětadvacetiletá žena. Agresora se policistům podařilo zadržet bezprostředně po útoku v nedalekém parku. „Zadržený šestadvacetiletý muž se poté podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s negativním výsledkem. Zároveň se podrobil orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který vyšel taktéž s negativním výsledkem,“ prozradil policejní mluvčí.

Napadená žena byla na místě ošetřena záchranáři a následně převezena do nemocnice v Chebu, kde byla ošetřena. „Muž ženě svým brutálním útokem naštěstí nezpůsobil žádná vážná zranění,“ konstatoval s úlevou Kopřiva. Potvrdil to i mluvčí karlovarské krajské záchranky Radek Hes. „Jednalo se o lehká zranění. Záchrannou službou byla ošetřena na místě a k dalším vyšetřením byla převezena do chebské nemocnice,“ dodal mluvčí záchranky.

Autobus v Semilech srazil malého chlapce. Zachránila ho hromada sněhu

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám