Hlavní obsah

Seniorka přistihla souseda při krádeži, následný útok nepřežila

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Až dvacet let vězení za vraždu, možná i trest výjimečný, hrozí 41letému muži, kterého policie podezírá, že v pátek zavraždil v Hradci Králové 76letou ženu. Muž se k činu doznal. Žena jej podle kriminalistů přistihla, když jí kradl peněženku.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

„Na místo byli policisté přivoláni na základě telefonického oznámení. K úmrtí ženy došlo v bytě, kde bydlela sama. Následně nařízená pitva prokázala, že se jednalo o násilnou smrt,“ uvedla policejní mluvčí Magdaléna Vlčková.

Ačkoliv policisté podle ní neměli na počátku mnoho indicií a poznatků, které by je mohly nasměrovat k pachateli, podařilo se jim vytipovat muže, který měl v domě, kde k úmrtí došlo, pronajatý byt a mohl v případu sehrát významnou roli.

Policie našla mezi narkomany matku podezřelou z vraždy novorozence

Krimi

„Kriminalisté zjistili, že muž byl v nedávné době v kontaktu s touto ženou. Domlouval s ní záležitosti týkající oprav jejího bytu,“ vysvětlila Vlčková. Hledaného muže se nakonec podařilo vypátrat a zadržet v pondělí v nočních hodinách na Hořicku.

„Muž se v průběhu výslechu k činu doznal,“ dodala Magdalena Vlčková.

Ukázalo se, že se do bytu seniorky dostal lstí s úmyslem odcizit jí peníze. Bohužel v průběhu návštěvy si žena všimla, že jí vzal peněženku, a on ji po následné rozepři fyzicky napadl. Poté z bytu odešel. Seniorce ale způsobil tímto napadením smrtelná zranění.

Z vraždy ženy u Prahy obvinila policie 70letého souseda

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám