Hlavní obsah

Senior z Nového Jičína nepřežil pád ze schodů

Nový Jičín

Pád ze schodů nepřežil v neděli časně ráno pětasedmdesátiletý senior z Nového Jičína. Muže našli v bezvládném stavu příbuzní a přivolaní záchranáři mu už nebyli schopni pomoci. Informoval o tom mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Další úraz po pádu řešila záchranná služba také v sobotu odpoledne. Po sedmnácté hodině vyjížděla do Chlebovic na Frýdecko-Místecku, kde šedesátiletý muž spadl z několikametrové výšky ze stromu.

„Přivodil si vážné poranění páteře, zasahující lékařka vyslovila podezření také na poranění míchy. Pacient byl uložen do vakuové matrace, zajištěn krčním límcem a po podání léků jej záchranáři transportovali do ostravské fakultní nemocnice," uvedl Humpl.

Záchranáři zažívají perný víkend, během něhož u osob po pádu museli zasahovat už několikrát. Už v sobotu v poledne pomáhali dvěma ženám na Opavsku. Poblíž Hradce nad Moravicí spadla z koně teprve dvanáctiletá dívka a zasahovat museli také ve Vítkově-Podhradí, kde spadla ze skály z výšky zhruba šesti metrů třiadvacetiletá žena.

V neděli ráno se pak snažili po pádu z osmého patra domu pomoci staršímu muži v Havířově na Karvinsku. Utrpěl však smrtelná poranění hlavy, kterému podlehl ještě před příjezdem záchranářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám