Hlavní obsah

Senior v Aši si předstíranou smrtí zachránil život. Pro lupiče, který ho dusil, chce žalobkyně 16 let vězení

Šestnáct let do věznice se zvýšenou ostrahou navrhuje státní zástupkyně jako trest pro Josefa Balogha (35), na kterého podala obžalobu pro pokus o vraždu 70 letého seniora z Aše na Chebsku. Případ bude Krajský soud v Plzni projednávat na konci června

Josef Balogh ve čtvrtek u Krajského soudu v Plzni, který ho ponechal ve vazbě.Video: Patrik Biskup, Novinky

 
Článek

Balogh vnikl loni v noci z 1. na 2. listopadu do domu Reinharda H. s úmyslem jej okrást. Na spícího důchodce nejprve zaútočil tak, že ho několikrát udeřil skleněnou lahvičkou do obličeje.

Majitel domu se snažil bránit, obžalovaný měl ale navrch. „Nejprve ho začal rukama rdousit a poté mu na obličej přitiskl polštář a znemožnil mu tak dýchání,“ uvedla mluvčí soudu Jana Rubášová.

Senior pak začal předstírat, že je mrtvý. To mu zachránilo život. „Přestal se hýbat, čímž se mu podařilo v obviněném vyvolat domněnku, že ho usmrtil. Ten pak svého jednání zanechal,“ dodala Rubášová.

Před odchodem z domu Balogh na místě sebral krabičku s osobními věcmi a mobilní telefon, který následně prodal v zastavárně.

Když měl napadený senior jistotu, že lupič dům opustil, šel za sousedy, kteří mu přivolali pomoc. Záchranáři jej pak odvezli nemocnice. Z útoku vyvázl „jen“ se zlomeným nosem.

Muž na Sokolovsku bil deset let svou ženu a čím dál tvrději. Po posledním řádění skončil ve vazbě

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám