Hlavní obsah

Senior si spletl pedály, prorazil zeď k sousedům a skončil ve stromu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuriózní případ dopravní nehody řešili ve čtvrtek dopoledne policisté v Jasmínové ulici v Karlových Varech. Jednadevadesátiletý řidič bez řidičského oprávnění vyjížděl z garáže, a protože si zřejmě spletl pedály, rozrazil naproti zeď sousedů a skončil ve stromu na jejich zahradě.

Foto: HZS KK, Právo

Havarovaná škodovka najela do plotu a pak do stromu na zahradě sousedů.

Článek

„K dopravní nehodě osobního automobilu mělo dojít tak, že řidič osobního automobilu značky Škoda si při výjezdu z garáže zřejmě spletl brzdový pedál s plynovým pedálem, přičemž následně přejel pozemní komunikaci,“ popisoval v pátek mluvčí karlovarské krajské policie Jan Bílek.

„Poté vjel do protisměru a na chodník, kde narazil do betonového plotu,“ pokračoval mluvčí. „Po nárazu sjel do zahrady, kde přední částí vozidla narazil do stromu,“ dodal Bílek.

Dopravu mezi Karlovými Vary a Prahou zkomplikovala nehoda

Krimi

Policisté na místě zjistili, že jednadevadesátiletý řidič osobního automobilu předložil lékařský posudek platný do září loňského roku, který je potřebný pro uznání způsobilosti k řízení motorových vozidel, tedy k získání řidičského oprávnění.

„Policisté u muže provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vyšla s negativním výsledkem,“ poznamenal mluvčí.

„Při dopravní nehodě utrpěl řidič zranění, se kterými byl zdravotnickou záchrannou službou převezen do nemocnice,“ doplnil s tím, že způsobená škoda byla předběžně odhadnuta na přibližně 115 tisíc korun.

„Přestupkové jednání policisté předali správnímu orgánu k dalšímu projednání,“ uzavřel Bílek.

Foto: HZS KK, Právo

Havarovaná škodovka najela do plotu a pak do stromu na zahradě sousedů.

Reklama

Výběr článků

Načítám