Hlavní obsah

Senior si dal před jízdou půl litru červeného a policistům hrozil zastřelením

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sobotka

Sedmaosmdesátiletý senior si ve středu nedělal za volantem hlavu z červeného nápisu STOP na policejním vozidle v Sobotce na Jičínsku a v klidu dojel vozem do garáží ve svém bydlišti. Tam mu přišlo jako dobrý nápad vyhrožovat policistům zastřelením. Asi věděl proč, dechová zkouška naměřila téměř promile alkoholu.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Nejspíš si myslel, že tím je policejní honička u konce, což ale nebyla pravda. Muž se slovy „žádný řidičský průkaz nemám“ odmítl policistům vydat doklady, ale dechové zkoušky se nebál, byť by měl. Přístroj totiž naměřil 0,9 promile a postarší výtečník přiznal, že si dal před jízdou půl litru červeného vína.

S výsledky dechové zkoušky souhlasil, ale při výhrůžkách policistům zastřelením začal sahat do kapsy bundy. „Proto nezbylo mužům zákona nic jiného, než mu za pomocí hmatů a chvatů nasadit služební pouta,“ řekla mluvčí policie Hana Klečalová.

Nakonec policisté agresivního řidiče převezli na policejní služebnu a zahájili trestní stíhání pro přečin vyhrožování s cílem působit na úřední osobu, za což mu hrozí až tři roky za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám