Hlavní obsah

Senior přehlédl u přechodu dvě dívky a jedné přejel nohu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řidič Dacie Sandero v centru Turnova přehlédl minulou neděli dvě dívky u přechodu pro chodce, které se chystaly přejít, protože auto v opačném směru zastavilo. Předpokládaly zřejmě, že zastaví i vůz v protisměru, a vkročily do vozovky. Sedmaosmdesátiletý řidič přejel jedné z dívek nohu a pak od nehody ujel. Policie v pátek zveřejnila video.

Řidič dacie přehlédl dvě malé dívky na přechodu a vjel mezi něVideo: Policie ČR

 
Článek

„Obě školačky narazily do boku auta a jedné z nich najelo kolo dacie na nohu. Zranění u obou si vyžádala ambulantní ošetření a zdá se, že spíše půjde o lehčí zranění na noze,“ uvedla policejní mluvčí Libereckého kraje Ivana Baláková.

Nehoda se stala na křižovatce náměstí Českého ráje a ulice 5. května.

„Zarážející bylo chování řidiče, ten na místě nehody vůbec nezastavil a pokračoval v jízdě dál, aniž by dětem jakkoliv pomohl,“ doplnila. Řidič po kontaktu s dívkami sice přibrzdil, pak se ale opět rozjel. Zastavilo auto jedoucí za ním.

Policisté řidiče našli na nedalekém Havlíčkově náměstí. Seděl v autě. „Přemýšlel, jak má situaci řešit. K tomu, že do dívek najel, se policistům na místě přiznal,“ řekla mluvčí.

O potrestání řidiče se rozhodne ve správním řízení.

Ženě na přechodu přejel nohy a ujel. U soudu se divil, že dostal zákaz řízení

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám