Hlavní obsah

Senior najel na Jindřichohradecku do skupiny cyklistů a ujel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmasedmdesátiletý řidič fordu najel v úterý v podvečer do skupinky pěti cyklistů na silnici první třídy v Horním Žďáru na Jindřichohradecku. Přestože popadali na silnici a někteří utrpěli zranění, z místa nehody ujel. Následně se sám přihlásil policistům.

Foto: Envato

Ilustrační foto

Článek

Právo o případu informoval mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura s tím, že příčinou nehody mohla být i nepozornost. „Řidič osobního vozidla Ford Mondeo se pravděpodobně při předjíždění skupinky cyklistů plně nevěnoval řízení a narazil do několika z nich,“ popsal nehodu Bajcura s tím, že policisté předali případ kriminalistům, kteří jej šetří s podezřením na spáchání trestných činů ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí první pomoci.

Po pádu zůstali na silnici ležet tři cyklisté, když jednoho museli záchranáři převézt do jindřichohradecké nemocnice. „Na místě zasahovaly dvě posádky. Jednoho z cyklistů jsme ošetřili a převezli do nemocnice, další dva ošetření na místě odmítli,“ uvedla mluvčí jihočeských zdravotních záchranářů Zuzana Fajtlová.

Podle cyklisty Jana Janáka, který skončil v nemocnici, najel řidič do skupinky schválně. „Jeli jsme zodpovědně, nikoho jsme nebrzdili ani nerušili. Teda až na ,člověka‘ ve starém Fordu Mondeo, který se na silnici před Horním Žďárem u JH najednou ocitl vedle nás a poslal to do nás. To nebyla náhoda, nehoda ani omyl. To byl úmysl, navíc přímý - chtěl a moc dobře věděl. První a poslední v řadě to dali, my tři prostřední moc ne,“ popsal nehodu na sociálních sítích cyklista.

Utrpěl vážná zranění. „Jsem dorvanej, spálenej, žebra naštíplý, klíční kost zlomená, helma i tretry na vyhození, kolo radši ani nevím,“ konstatoval cyklista.

Cyklista, po jehož totožnosti pátrala policie, v nemocnici zemřel

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám