Hlavní obsah

Šéfové ostravského autobazaru obviněni ze zpronevěry, peníze za auta si nechali

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Škodu za bezmála dva milióny korun způsobili podle policie dva muži ve věku 34 a 36 let, kteří se v Ostravě zabývali nákupem a prodejem ojetých automobilů a provozovali zde i autobazar. Policie je oba obvinila ze zpronevěry, za kterou jim hrozí až osm let vězení.

Foto: archív, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O případu informoval v úterý mluvčí ostravské policie Petr Svoboda. „Starší z mužů společně s druhým spolupachatelem, který pro něj vykonával činnost na podkladě smlouvy o obchodním zastoupení, podnikal v oblasti nákupu a prodeje ojetých automobilů. Společně v jednašedesáti případech zpronevěřili bezmála dva milióny korun,“ uvedl mluvčí.

Způsob provedení byl vždy stejný. „Obvinění s poškozenými uzavřeli smlouvu o obstarání prodeje motorového vozidla. Po prodeji vozidla jim měli vyplatit dohodnutou částku, leč v žádném případě se tak nestalo. Ve většině případů obvinění prodávajícím vyplatili pouze část ze smluvené částky. V některých případech si přivlastnili pro svou potřebu částku celou,“ dodal Svoboda.

Reklama

Výběr článků

Načítám