Hlavní obsah

Sedmnáctiletý žák autoškoly jel v Písku pod vlivem alkoholu

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písek

V síti policejních hlídek uvízl v pátek během píseckých slavností sedmnáctiletý řidič autoškoly. Při kontrole nadýchal téměř promile alkoholu. Místo řidičského průkazu tak dostane trest a případem se budou zabývat i sociální pracovnice.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Právo o případu informovala písecká policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová s tím, že policejní hlídka zastavila autoškolu v pátek po osmé hodině ráno v ulici Na Výstavišti.

„Sedmnáctiletý uchazeč o řidičské oprávnění si právě plnil svou poslední výcvikovou jízdu před skládáním závěrečných zkoušek. K těm se ale nedostane. Za volant usedl pod vlivem alkoholu, nadýchal bezmála jedno promile,“ konstatovala policejní mluvčí.

V případě mladíka se jednalo zřejmě o zbytkový alkohol z předchozího bujarého večírku.

Mladík doplatil i na zostřené kontroly během píseckých slavností, jinak by mohl vyváznout bez trestu, protože jeho opilosti si zjevně nevšiml ani učitel v autoškole. „Hlídky samozřejmě namátkově kontrolují i vozidla autoškol,“ dodala Čuřínová.

Reklama

Výběr článků

Načítám