Hlavní obsah

Sedmdesátkrát stíhaného muže zastavila v Praze až střelba

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Starého psa novým kouskům nenaučíš. Přísloví, které stoprocentně platí na muže, kterého tento týden ve středu zastavila při policejním pronásledování až střelba. Předtím byl již 71x trestně stíhaný. I nyní ho policisté zadrželi.

Foto: Policie ČR

Odcizený automobil

Článek

Policisté si po šestnácté hodině všimli na Jižní spojce ve směru k Barrandovskému mostu vozidla, na kterém byla umístěna odcizená registrační značka. Z tohoto důvodu se ho rozhodli zastavit.

Řidič na výzvu nereagoval a začal vysokou rychlostí před hlídkou ujíždět. Agresivně přitom kličkoval mezi vozidly. Posléze sjel z Jižní spojky do Modřanské ulice, prudce zabrzdil, najel na policejní vozidlo a poté ujel opět po Jižní spojce.

„Zastavil až v okamžiku, když přijel k podjezdu pod Strakonickou ulicí, kde stála kolona vozidel a řidič již neměl šanci prokličkovat. Vyběhl z vozidla a začal utíkat k trati, kde seběhl po náspu k cyklostezce,“ popsala situaci mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Policisté při jeho zadržení použili varovný výstřel, obušek a slzotvorné prostředky.

„Při lustraci v policejních evidencích se ukázalo, že nejen registrační značka je odcizená, ale i samotné vozidlo. Policisté jednasedmdesátkrát stíhaného muže na místě zadrželi pro podezření z trestného činu neoprávněné užívání cizí věci,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám