Hlavní obsah

Sebevrah v Praze byl šest hodin na vysoké zdi. Vyčerpáním omdlel

Novinky, ok, jap
Praha

Šest hodin vyjednávali v noci na středu policisté se sebevrahem nedaleko Pražské hradu, který byl na 20 metrů vysoké zdi. Muži poskytli deku, ale ten přesto zřejmě vyčerpáním omdlel.

Policie zasahovala u sebevraha u Pražského hraduVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

V úterý večer zalarmoval policisty muž, který uvedl, že jeho známý nechal na sociální síti vzkaz, ve kterém se loučil se životem. Policie dostala informaci, kde by se sebevrah měl pohybovat, a po půl hodině jej našla v ulici Jelení v rozrušeném stavu a pod vlivem alkoholu.

Drama v Opavě: Žena na balkoně odřezala hořícího oběšence

Krimi

„Stál na římse zdi vysoké asi 20 metrů a uvažoval o tom, že ukončí svůj život skokem z této zdi. Z tohoto důvodu byl na místo přivolán policejní vyjednavač. Z důvodu bezpečnosti hasiči připravili záchrannou seskokovou plachtu,“ informovala mluvčí policie Lucie Drábková.

S mužem vyjednávali na střídačku dva policisté, poskytli mu dokonce deku, aby mu nebyla v chladné noci zima. Vyjednávání bylo náročné a skončilo po šesti hodinách netradičním způsobem.

„Muž nakonec slezl z římsy na kmen stromu, který se nacházel v bezpečném prostoru, a zde zřejmě vyčerpáním a podchlazením omdlel. Muž byl ošetřen a převezen do nemocnice,“ shrnula Drábková.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Muž přikrytý dekou za plotem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám