Hlavní obsah

Samozvaný kominík, kterého sundávali ze střechy v Praze, řádil loni v Děčíně

Novinky, ok, jap
Praha

Pětatřicetiletý muž, kterého museli v úterý sundávat policisté ze střechy v Praze, je podezřelý z trestného činu výtržnictví. Lezení do výšek je zřejmě mužovým koníčkem – loni ho sundávali policisté z železničního sloupu v Děčíně.

Zásah objektivem policie

 
Článek

„Pětatřicetiletý muž je v současné chvíli podezřelý ze spáchání trestného činu výtržnictví, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Veškeré další okolnosti jednání tohoto muže jsou předmětem šetření,“ uvedla ve středu mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Muž skákal a tančil v Praze na komínech. Vyjednávali s ním sedm hodin

Krimi

Jak zjistily Novinky, muž je pro policisty známou firmou. Již několikrát s ním řešili, že lezl po výškách. Jeho asi nejznámější akce je z loňského července, kdy na hlavním nádraží v Děčíně vylezl na železniční sloup. Vydržel tam sedm hodin a vlaky kvůli němu měly tři hodiny zpoždění.

Muž slezl po sedmi hodinách ze stožáru v Děčíně

Krimi

V úterý muž vylezl na střechu domu v ulici Janderova. Tvrdil, že pokud se k němu někdo přiblíží, skočí dolů. Proto přijel vyjednavač i hasiči s plošinou. Samozvaný kominík byl však agresivní a policisty ohrožoval kopy a údery. Motiv jeho jednání není zřejmý. Podle svědků z místa muž pobíhal mezi několika komíny a jinak také tančil a zpíval si.

Muž slezl až po více než sedmi hodinách. Do péče si ho převzali záchranáři, kteří jej převezli do nemocnice. Podle policie jde o recidivistu a uživatele drog.

Muž na stožáru v Děčíně.Video: Aktu.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám