Hlavní obsah

Sadista dostal devět let za znásilňování partnerek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Třiatřicetiletý Petr Hanka půjde za opakované brutální znásilňování svých čtyř bývalých partnerek na devět let do vězení. O trestu rozhodl v úterý v odvolacím jednání pražský vrchní soud. Obžalovanému navíc nařídil ústavní sexuologickou léčbu.

Foto: Hana Szotkowská, Nemocnice Šumperk

Nová speciální vana má příhodný název Love Story, budoucí maminky si v ní mohou ulevit od porodních bolestí.

Článek

Podle znalců trpí Hanka sadistickou úchylkou. Již v březnu ho odsoudil plzeňský krajský soud za znásilnění a pokus o vraždu na 12 let. Odvolací senát mu však případ vrátil.

Krajský soud poté zrušil obvinění z pokusu o vraždu a Hanku odsoudil jen za znásilnění se způsobením těžké újmy na zdraví. Vyměřil mu devítiletý trest, který dnes vrchní soud potvrdil. Podle obžaloby Hanka od léta 1997 do loňského května postupně několikrát brutálně znásilnil svou první manželku, později i druhou, která navíc byla v té době v rizikovém těhotenství. Znásilnil pak i další dvě družky.

Ženy údajně dusil polštářem, peřinou nebo dekou. Často jim vyhrožoval smrtí. V posledním případě loni v květnu svou o šest let mladší družku po souloži rdousil, pokousal ji a nakonec pomočil. Žena poté upadla do bezvědomí a jen náhodou nezemřela.

Právě tento případ původně krajský soud posuzoval jako pokus o vraždu, což Hanka popíral. "Byla to moje životní láska," uvedl v odvolání. "Šlo o nebývalé sadistické násilí ze strany obžalovaného," řekl v úterý státní zástupce.

Partnerky ho prý využívaly

Hanka je podle něho pro společnost velmi nebezpečný a mohl by se násilí dopouštět i na jiných ženách. Hanka dnes uvedl, že není schopen mluvit, a jeho písemné odvolání tedy přečetl soud. Obžalovaný v něm uvedl, že je romantické a citlivé povahy, miluje své dvě dcery a miloval všechny čtyři ženy, které ho prý jen využívaly.

K odvolacímu soudu se dostavila poslední z partnerek, díky níž trestní stíhání Hanky začalo. Poté se policii přihlásily i ostatní tři. Olga B., kterou obžalovaný loni v květnu téměř zardousil, dnes uvedla, že se tehdy bála o život. Nakonec v síni nevydržela a před vynesením rozsudku z jednání odešla. 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám